Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Orbán, Gyurcsány és a koronavírus

Kezdjük azzal, hogy egy gondolatot, amolyan "alapvetésként" mindjárt az elején rögzítünk. Már csak azért, mert így valószínűleg sokkal érthetőbb lesz az egész, alant elterülő gondolatmenet. Nos szóval, egy katasztrófahelyzet, jelen esetben járványügyi vészhelyzet, elleni védekezésnek van egy bevett menete. Ezt nem kell feltalálni, ez megvan, egy bevett séma szerint működik. Alapja az emberiség által az évszázadok során begyűjtött tapasztalat. Ez része a WHO ajánlásának, ezt a sémát alkalmazzák gyakorlatilag mindenhol a világon. A járvány terjedésével, erősödésével összhangban léptetik életbe az újabb és újabb, általában az előzőnél "erősebb" intézkedéseket. Ezeket a "lépcsőfokokat" nem igazán lehet felcserélni, nem is igazán lenne értelme, hiszen ezek egymásra épülnek. Ez nem egy titkos recept, teljesen nyilvános, így aki akarja az megnézheti és ezáltal pontosan tudni fogja, mi lesz a védekezés következő lépcsőfoka.

Mindezt azért írom, hogy egyértelmű legyen, amikor az elmúlt hetekben Gyurcsány azzal szórakozott, hogy amolyan önjelölt járványügyi szakértőként osztotta az észt arról, mikor mit kell csinálni, egyszerűen csak ezt a listát olvasgatta. Minden bevezetett intézkedés után átugrott a következő pontra és elkezdte fennhangon követelni, azt a látszatot keltve, mintha ő adná az ötleteket. Pedig hát most sem kellett feltalálni a spanyol viaszt... Egyfajta politikai pávatánc volt ez, a szavazókkal próbálta elhitetni, hogy milyen okos, ügyes és rátermett is ő. Az már tényleg a pofátlanság netovábbja volt, hogy minden ilyen lépcsőfok után bőszen megveregette a saját vállát és telekürtölte a médiát azzal, hogy itt ő osztja a tanácsokat, ő vezényli a védekezést, mert mindenki más hülye hozzá.

Tovább


Óriási hiba lesz gyógyszert találni a Koronavírusra!

Van ez a bizonyos fertőzőbetegség, ez a Koronavírus, ami egyrészt Világméretű járvánnyal fenyeget, másrészt óriási pánikot kelt idehaza és külföldön is. Az emberek, legalábbis nagy részük epekedve várja, hogy valamiféle ellenszert, gyógyszert, vakcinát, mittudoménmit találjanak a megfékezésére. Én viszont azt mondom, inkább ne találjanak.

Tovább